Takmičenje u Konjicu
180

Sarajlija Dino Bajrić pobjednik ekstremnih skokova u Kazan: Prvi put skočio sa 13 godina

N. V.
Dino Bajrić
U Konjicu je nakon petogodišnje pauze počelo 20. Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu pod nazivom "Skok u Kazan". Ovogodišnji pobjednik je Dino Bajrić iz Sarajeva.

U borbi za titulu najboljeg okupilo se 16 najboljih skakača iz regije, a pored Dine Bajrića, visokim brojem bodova se mogu pohvaliti još Danko Dangubić iz Konjica koji je osvojio drugo mjesto i Evald Krnić iz Crne Gore.

Razlika između ova tri skakača je bila zaista mala, no Bajrićevo iskustvo u skakanju je čini se prevagnulo. Kako kaže, prvi put je sa ove iste stijene skočio kada je imao 13 godina.

Organizator ovog događaja Elmir Miro Hadžialić pojasnio je za Klix.ba ranije kako izgleda ovo takmičenje. Ističe da se sa 14 metara visine skače u rupu u Neretvi širine dva metra i dubine nešto više od metar, dok je sve omeđeno stijenama.

"Potrebno je da se ta rupa pogodi. Izuzetno su opasni skokovi, ali učestvuju samo probrani takmičari, sa iskustvom i na poziv", rekao je Hadžialić.

Inače posljednju šampionsku titulu ponio je upravo Danko Dangubić, Konjičanin kojem je ove godine prvo mjesto izmaklo "za dlaku".