Veliki uspjeh naše kuglašice
52

Saneli Redžić 4. mjesto na Paraolimpijskim igrama

Klix.ba
Sanela Redžić, predstavnica Bosne i Hercegovine na Paraolimpijskim igrama u Londonu, osvojila je četvrto mjesto u disciplini bacanja kugle za žene kategorije F42/44.

Sanela je od šest bacanja imala pet uspješnih, a već u prvom bacanju kugle ostvarila je svoj najbolji rekord od 8,64 m. Preostala bacanja bila su ispod ličnog rekorda, tako da je u drugom bacanju kuglu bacila na udaljenost od 8,31 m, a u trećem bacanju napravila je prijestup. U četvrtom bacanju bacila je pet centimetara manje nego u prvom 8,59 m, a u petom bacanju kuglu je bacila na udaljenost od 8,47 m. U posljednjem bacanju kugle zabilježila je 8,8 m.

Sanela je u kategoriji F42, gdje su još bile i atletičarka iz Hrvatske, Jelena Vuković, te atletičarka Leitu Viliamu iz Samoe, osvojila prvo mjesto sa ostvarenim rezultatom od 8,64 m i ukupno osvojenih 809 poena iz prvog bacanja.

Prvo mjesto je pripalo Kineskinji Juan Yao, koja je postavila novi svjetski rekord od 13,5 m, a drugoplasirana je bila njena sunarodnjakinja Yue Yang sa rezultatom 12,22 m. Treća pozicija je pripala Njemici Michaeli Floeth koja je zabilježila svoj najbolji rezultat sezone od 12,21 m.