EP u rukometu
13

Zabrinjavajuće izjave iz tabora rukometaša BiH, ali svi vjeruju u pobjedu nad Nizozemskom

D. P.
Doborac se osvrnuo na probleme s povredama (Foto: T. S./Klix.ba)
Doborac se osvrnuo na probleme s povredama (Foto: T. S./Klix.ba)
Rukometaši Bosne i Hercegovine odredili su posljednji trening pred Nizozemsku, a izjave iz našeg tima zabilježio je reporter portala Klix.ba u Mannheimu.

Prvi se medijima obratio pomoćni trener u stručnom štabu Damir Doborac koji je potvrdio loše vijesti, a to je da je grupna faza Evropskog prvenstva završena za jednog od najboljih naših rukometaša Senjamina Burića. Također, upitan je i Marko Panić.

"Energetski vrlo zahtjevna utakmica za nas, a današnji dan smo iskoristili kako bi što bolje oporavili naše igrače. Ostali smo bez Senjamina Burića za naredne dvije utakmice, a Panić nije tu s nama jer ga je uhvatila viroza i ostao je u hotelu. Nadamo se da će biti spreman sutra", naveo je Doborac.

Nakon sumiranja utisaka o zdravstvenom biltenu, pomoćnik Irfana Smajlagića se osvrnuo i na sutrašnji duel protiv Nizozemske.

"Očekuje nas još zahtjevnija utakmica od one sinoć. Reprezentacija Nizozemske ima dobre trkače, a naše najjače oružje je odbrana, tako da će pokušati nametnuti svoj ritam. Mi moramo biti odgovorni i pametni te igru svesti na šest na šest", dodao je Doborac.

Rukometaš Dino Hamidović poručuje da postoji pritisak, ali da su svi u timu svjesni koliko bi dobar rezultat donio toga reprezentaciji BiH.

Dino Hamidović (Foto: T. S./Klix.ba)
Dino Hamidović (Foto: T. S./Klix.ba)

"Sigurno ima određenog pritiska, ali mi nemamo šta izgubiti. Otprilike znamo šta nas čeka sutra, izuzetno težak protivnik koji igra sličan rukomet kao Švedska - brz i eksplozivan, a mi ćemo probati to usporiti što je više moguće. Nadam se da ćemo iskoristiti našu najveću snagu", poručio je Hamidović.

Mladi Adi Mehmedćehajić ističe da rukometaši BiH trebaju pronaći način da zatvore najboljeg nizozemskog igrača Luca Steinsa.

"Nizozemska je ekipa koja igra jako brz rukomet. Oni su zadnjih godina jako puno napredovali i imali su pobjede protiv velikih reprezentacija. Nije to ta kvaliteta kao što je Švedska, ali izuzetno uigrana ekipa gdje kreće sve od njihovog srtednjeg beka Steinsa. Imaju još igrača u Bundesligi, ali mislim da ako ponovimo partiju od sinoć, sve je moguće. Vjerujem u ove momke da možemo napraviti pozitivan rezultat", poručio je Mehmedćehajić i osvrnuo se na atmosferu u taboru BiH:

Adi Mehmedćehajić (Foto: T. S./Klix.ba)
Adi Mehmedćehajić (Foto: T. S./Klix.ba)

"Stariji igrači nama mlađima daju savjete, pružaju nam podršku. Šta god treba, tu su svi. Ja vjerujem da smo svi spremni da odradimo utakmicu na najbolji mogući način i da svi slavimo sutra", zaključio je mladi rukometaš.