Mustafa Mujezinović
0

"Ulaganje u RK Bosna je dovelo do sjajnog rezultata”

FENA
Mustafa Mujezinović
Mustafa Mujezinović
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović ugostio je danas u sjedištu Vlade FBiH igrače i rukovodstvo Rukometnog kluba “Bosna BH GAS” povodom plasmana među 16 najboljih ekipa Evrope.

Sarajevski rukometaši su ostvarili najveći poslijerati uspjeh i plasman u osminu finala evropske Lige prvaka, a na skupu je ocijenjeno da je ovaj plasman ujedno i najveći uspjeh bh. klupskog sporta.

Premijer Mujezinović je dodijelio igračima i stručnom štabu ''Bosne'' simbolične poklon-dresove, uz poruku da je i uprava sarajevskog kluba doprinijela velikom uspjehu bh. rukometa.

''Za razliku od uprava mnogih drugih klubova i saveza koje samo gledaju kako će napuniti svoj džep, uprava Bosne je uložila vrijeme i sredstva u ovaj klub, što je dovelo do ovog rezultata'', kazao je on.

Poklone u vidu umjetničkih slika za doprinos sportu u BiH, dobili su direktori kompanija BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i direktor BH Gasa Almir Bečarević. Zahvalnicu za sportski uspjeh u ime Rukometnog kluba Bosna primio je predsjednik kluba Muhamed Pilav.

''Bosna" je grupnu fazu Lige prvaka završila s pet osvojenih bodova, kao i u prethodne dvije sezone, kada nije uspjela proći u drugi krug ovog takmičenja, ali ove godine je pobjedama nad direktnim konkurentima, rumunskom Konstantom i ruskim St. Petersburgom, osigurala narednu fazu takmičenja.

''Ovaj uspjeh nije došao slučajno. Iza njega stoji dugogodišnji rad i zalaganje cijele ekipe i uprave kluba. Imali smo jasno zacrtane ciljeve i njihovim ispunjenjem smo stigli do 16 najboljih u Evropi'', izjavio je na današnjem prijemu kapiten ''Bosne'' Petar Kapisoda.

Rukometaši "Bosne BH Gas" će u osmini finala Lige prvaka igrati s ruskim "Čehovskim Medvedima". Prva utakmica je na rasporedu 27. marta, a revanš u periodu od 30. marta do 3. aprila.

Prijemu je prisustvovao i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac.