Rukomet
0

Susret u Skoplju: Borac u finansijskim, Metalurg u problemima sa povredama

Anadolija
Lino Červar i Igor Mandić (Foto: Anadolija)
Lino Červar i Igor Mandić (Foto: Anadolija)
Uoči sutrašnjeg susreta Seha lige između rukometnih klubova Metalurga iz Skoplja i banjalučkog Borca u dvorani "Boris Trajkovski" u makedonskoj prijestolnici, trener Metalurga i bivši selektor reprezentacije Hrvatske Lino Červar je održao konferenciju za novinare na kojoj je naglasio da je skopska ekipa favorit, ali da je "Banja Luka uvijek igrala tradicionalno dobar rukomet i da će i sutra biti veoma dobar meč".

Červar je istakao da veliki broj igrača Metalurga igra u nacionalnim timovima i da je nekoliko njih povrijeđeno na proteklim reprezentativnim nastupima, što je slučaj sa napadačem ruske reprezentacije Pavelom Atmanom.

Među povrijeđenima je i makedonski reprezentativac Aco Jonovski i još neki važni igrači skopskog Metalurga.

Bosanskohercegovački reprezentativac i bivši igrač banjalučkog Borca Prijedorčanin Igor Mandić, koji nastupa u skopskom timu, je kazao da do zadnjeg trena nije bilo sigurno da li će igrači Borac zbog finansijskih problema kluba uopće i doputovati u Skoplje i dodao da će i sastavi timova biti poznati pred sami meč.

Naglasivši da Metalurg ima problema sa povredama igrača, a Borac sa finansijama, Mandić je kazao da će svi igrači sutra dati svoj maksimum i izrazio uvjerenje da će Metalurg biti pobjednik na kraju utakmice.

Metalurg ima 22 boda iz 11 odigranih utakmica i nalazi se na četvrtom mjestu na tabeli Seha lige, dok je Borac iz 12 odigranih susreta sakupio devet bodova i trenutno je na pretposljednjem, devetom mjestu na tabeli.

Skopski tim i u subotu čeka duel u okviru Lige evropskih šampiona u Parizu protiv Paris Saint-Germaina (PSG).