Rukomet
74

Studenti pred utakmicu protiv Konjuha: Protivnik je favorit, ali se nadamo punom plijenu

Klix.ba
Foto: FENA
Foto: FENA
Prva konferencija za medije Rukometnog Kluba Bosna Sarajevo u novoj premijerligaškoj sezoni je održana danas u dvorani Ramiz Salčin povodom nadolazeće subotnje utakmice u kojoj će Studenti dočekati ekipu Konjuha.

U ime sarajevskog kluba novinarima su se obratili šef stručnog štaba Adem Bašić, kapiten ekipe Adis Hrbat i prvotimac Goran Šarenac.

Bašić je istakao da je ekipa Konjuha blagi favorit, no da i Bosna ima svoje adute.

"Očekujemo tešku utakmicu, Konjuh je ekipa koja nas je dobila nedavno na turniru u Zenici, ali to je bila pripremna utakmica i ne mora biti značajan pokazatelj trenutnog stanja. Oni su blagi favoriti, ali i mi imamo svoje adute i opravdane razloge da se nadamo punom plijenu. U Prijedoru smo poraženi spletom raznih okolnosti, no, tu utakmicu smo već zaboravili te je sva naša pažnja usmjerena ka sutrašnjem susretu. Nadam se pozitivnom rezultatu. Pritisak postoji, no mi smo uvijek pod pritiskom bodova, bez obzira na protivnika, tako da, iz tog ugla ova utakmica nije ništa drugačija od ostalih. Naš cilj mora biti Liga 4 i učinit ćemo sve da to i ostvarimo", izjavio je Bašić.

Kapiten RK Bosna Sarajevo, Adis Hrbat, obećao je veliku borbu i zalaganje ekipe.

"U Prijedoru smo držali egal do 55. minute, no, nismo uspjeli doći do pozitivnog rezultata, ali pred nama je nova utakmica. Atmosfera na treninzima je sjajna, radili smo naporno ove sedmice, zdravstveni bilten je dobar i spremni smo za sutrašnji derbi. Ono što možemo obećati je da ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Sarajevu, kako i treba da bude", rekao je Hrbat.

Šarenac je pozvao navijače da dođu u što većem broju na Mojmilo.

"Konjuh je izuzetno kvalitetan protivnik kojeg dobro poznajemo. Sigurno da svim ekipama poslije Konjuha koje budu dolazile ovdje, Mojmilo će biti vruć teren i jako teško će dolaziti do bodova. Želimo da se iskupimo za Prijedor, da nuliramo taj poraz. Mislim da imamo čemu da se nadamo sutra i ovom prilikom pozivam navijače da nas bodre, kako u sutrašnjoj utakmici, tako i u svakoj narednoj. Obećavamo borbu od prve do posljednje minute", kazao je Šarenac.

Utakmica između Bosne i Konjuha se igra u subotu, 17. septembra, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, sa početkom u 20 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.