Rukomet
33

SP u Kataru: Tijesna pobjeda Hrvatske nad Austrijom

Piše: A. D.
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentacija Hrvatske pobjedom nad Austrijom 32:30 otvorila je rukometno Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U dosta tijesnoj utakmici Kauboji su imali više znanja, mirnoće i sreće za na kraju zasluženih 32:30.

Hrvatska je nakon četiri minute igre imala dva gola prednosti golovima Čupića i Duvnjaka. U osmoj minuti Kauboji su imali 5:2, a golom Duvnjaka iz 15. minute i 8:5. U 21. minuti Austrija sa igračem manje uspijeva doći na minus tri. Minut prije kraja prvog poluvremena Santos postiže gol za minus dva. Pauzu je Hrvatska dočekala na plus tri, 16:13.

Austrija bolje otvara nastavak i nakon deset minuta igre dolazi na samo gol zaostatka. Sa dva gola Čupića uz odlične odbrane Alilovića Hrvatska ipak ponovo dolazi do tri gola prednosti. Posch je smanjio na 25:23, a Hermann na 25:24. Hrvatskoj dva, a kasnije iz sedmerca i tri gola prednosti potom vraća Čupić. Nakon toga Štrlek pogađa za 29:25, da bi uporni Austrijanci sa dva vezana gola došli do 29:27 i tako se vratili u život.

Nakon serije promašaja na obje strane Čupić je iz sedmerca pogodio za 30:27, da bi u narednom napadu također sa sedam metara smanio Weber. Ključni gol za trijumf Hrvatske postigao je Igor Vori nakon odlične asistencije Igora Karačića.

Austrija je donekle vratila neizvjesnost pošto je 20 sekundi prije kraja došla na minus jedan, ali je pogotkom u narednom napadu konačan rezultat postavio najbolji pojedinac na utakmici Nikola Čupić.