Rukomet
318

Rukometna Premijer liga BiH: Maglaj bolji od Izviđača

Piše: Edin Hadžihasić
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Paklena atmosfera, prednost domaćeg terena, timski rad i borbenost donijeli su tri boda Maglaju protiv Izviđača u 11. kolu rukometne Premijer lige BiH. Maglaj je pobijedio rezultatom 27:26.

U derbiju 11. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine RK Maglaj je u prepunoj dvorani ugostio prvoplasirani RK Izviđač iz Ljubuškog. Ljubušaci su imali niz od deset uzastopnih pobjeda i pred početak utakmice su važili za apsolutnog favorita. Utakmica je počela minutom šutnje u čast ubijenim vojnicima Oružanih snaga BiH.

Apsolutnu dominaciju Maglajlije su uspostavile u samom startu utakmice sa četiri uzastopna gola, čime su nagovijestili da će niz Ljubušaka u Maglaju biti prekinut.

Izviđač prvi pogodak postiže tek u osmoj minuti susreta, čime prekida agoniju bez pogodaka. Izuzetno dinamična, čvrsta, ali i izrazito gruba odbrana nakon time-outa Izviđač vraća u utakmicu, tako da su gosti pred kraj prvog poluvremena uspjeli nadoknaditi rezultatski zaostatak i vratiti se u borbu za bodove. Rezultat je glasio 12:10 na kraju prvog dijela igre.

U prvoj polovini drugog poluvremena se igralo gol za gol. Maglajlije su uspjele čuvati blagu prednost sa poluvremena predvođene golmanima Mutapčićem (4 odbrane) i Hadžihasićem (7 odbrana) te teško zaustavljivim Čićkušićem i Čosićem (7 pogodaka). U drugom dijelu drugog poluvremena Izviđač je konačno izjednačio zahvaljujući ključnim odbranama Ivankovića (9 odbrana) i vratio se u borbu za bodove.

Izuzetno gruba igra gostiju doprinijela je da sudija u posljednjim trenucima utakmice dosudi sedmerac u korist domaćina. Ispostavilo se da je to bio ključan pogodak Čićkušića za minimalnu pobjedu Maglaja rezultatom 27:26.