Rukomet
0

Rukometaši Bosne u polufinalu Kupa kupova

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Rukometaši Bosne plasirali su se u polufinale Kupa kupova nakon što su večeras u četvrtfinalnoj revanš utakmici, u dvorani "Mirza Delibašić" pred oko 6.000 gledalaca", pobijedili makedonski Vardar sa 33:24 (18:13).

Gostujuća ekipa, koja je imala gol prednosti iz prvog susreta (32:31), bila je ravnopravan protivnik samo u prvih 10 miniuta. Dvije serije prvaka BiH od 5:0, sedam golova Adnana Harmandića te 10 odbrana Enida Tahirovića bilI su dovoljnI da polufinalist bude poznat već nakon prvog dijela igre, u kojem je Bosna ostvarila pet golova prednosti.

Izabranici trenera Halida Demirovića još bolju igru pokazali su u drugom poluvremenu, kada su postigli sedam golova, ostvarivši najveću prednost na utakmici (26:13), dok gosti punih 15 minuta nisu uspjeli zatresti mrežu nesavladivog Tahirovića. Najbolji sportist BiH u prošloj godini s ukupno 23 odbrane, uz Harmandića, koji je kao i u Skoplju postigao 10 golova, bio je najzaslužniji za plasman Bosne u polufinale drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Najvećim upjehom u kupskoj historiji rukometaši Bosne našli su se u društvu evropskih velikana - španskog Ademar Leona, njemačkog Hamburga i hrvatskog Zagreba.

Protivnik "studenata" u polufinalu bit će poznat u utorak, 6. marta, kada će u sjedištu Evropske rukometne federacije u Beču (12.00 sati) biti obvaljen žrijeb u sva četiri evropska kupa.