Rukomet
27

Rukomet: Mizerni rezultati selektora Markovića iduće sedmice "na tapeti"

Piše: Nedžad Jamaković
Dragan Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH krajem iduće sedmice analizirat će mizerne rezultate selektora bh. rukometne reprezentacije Dragana Markovića u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014. u Danskoj, potvrdio je za Klix.ba predsjednik Saveza Zdravko Miličević.

Na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj Marković je upisao dva poraza, čime su šanse za plasman na veliko takmičenje odmah svedene na minimum. Nakon toga, selektor se odlučio na podmlađivanje reprezentacije te nepozivanje, između ostalih, ponajboljeg igrača BiH Mirsada Terzića.

Marković je na konferenciji za novinare uoči trećeg meča u kvalifikacijama protiv Rusije "objasnio" da se Terzić ne osjeća najbolje u reprezentaciji, zbog čega ga nije zvao uprkos tome što je pružao "dobre, pa čak i odlične partije u nacionalnom dresu".

Marković je kazao i kako je, naprimjer, iskusni Vukašin Stojanović kazao da je došlo vrijeme za neke druge igrače, zbog čega ni on nije dobio poziv za utakmicu sa Rusijom. Ako se tome doda da je još ranije golman velike Barcelone Danijel Šarić izgubio mjesto u timu, onda je jasno da nešto u reprezentaciji ne štima. Šarić je, nakon što nije pozvan u nacionalni tim, za to okrivio ljude iz Saveza koji tamo sjede deset godina, a ne Markovića.

Zdravko Miličević je za Klix.ba kazao da on ne želi  unaprijed govoriti o sastanku koji će biti održan iduće sedmice, kao ni o inicijativi za smjenu selektora, kratko istaknuvši: "Vidjet ćemo kako će teći razgovor".

BiH je u prvoj utakmici kvalifikacija poražena od Austrije sa visokih 35:24, a potom od Srbije u Skenderiji 21:24. Posljednji veliki poraz u Visokom od Rusije 23:32 pokazao je da se neko očito igra sa reprezentacijom te da je došlo vrijeme da se to promijeni.