Rukomet
0

Rukomet: Bosna LO u subotu protiv Krivaje

Sarajevo-x.com
U subotu, 8. marta, u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, odigrat će se utakmica 13. kola rukometne Premijer lige BiH, između RK Bosna LO i RK Krivaja Zavidovići.

Nakon neočekivane pobjede nad Borcem u prošlom kolu, rukometaši Krivaje dolaze u Sarajevo puni elana, ohrabreni za dalje natjecanje, ali rukometaši sarajevske Bosne su više nego spremni za ovaj susret.

„Mi ćemo da igramo našu igru, dat ćemo sve od sebe. Moramo pobijediti jer drugo ništa ne dolazi u obzir ako želimo titulu prvaka. Zadnje dvije sedmice intenzivno radimo na fizičkoj spremi igrača, jer dolazi nam vrijeme napornih treninga i susreta kada nećemo imati mnogo vremena za to. Ipak, radili smo i na nekim korekcijama i poboljšanjima igre u odnosu na prošlu utakmicu u Mostaru, tako da smo u potpunosti spremni za susret u subotu“, izjavio je trener RK Bosne LO, Gregor Cvijič.

Iako se utakmica igra bez Divkovića i Jaškića, ostali igrači su spremni navijačima i publici prirediti užarenu atmosferu u Dvorani „Ramiz Salčin“, idealnu za ove zimske dane.

„Među igračima vlada pozitivna atmosfera tako da ne sumnjam da će utakmica biti odlična“, rekao je trener Gregor i dodao da je zadovoljan treninzima koje su imali u posljednje vrijeme, te da veliki doprinos igri daju i novi igrači, ali da očekuje da će oni svoj maksimum pružiti do kraja prvenstva.

Utakmica počinje u 17 sati. Cijena ulaznica je 5 KM, dok je za sve pripadnice ljepšeg spola, povodom 8. marta, Dana žena, ulaz besplatan.

Ulaz je besplatan i svima onima koji su se učlanili u Klub prijatelja RK Bosna LO i time dobili svoju karticu koja im obezbjeđuje mjesto u Dvorani Ramiz Salčin, na svim domaćim utakmicama. Svi zainteresirani, mogu se ispunjavanjem prijavnice još uvijek učlaniti u Klub prijatelja RK Bosne (do 12. marta), te time sebi obezbijediti besplatne ulaznice za polusezonu 2007/2008.