Rukomet
0

Rukomet: BiH protiv Norveške u baražu za EP

NINA
Protivnik rukometne reprezentacije BiH u baražu za Evropsko prvenstvo u Švicarskoj 2006. bit će reprezentacija Norveške, rezultat je žrijeba održanog danas u sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču.

Prvi susret igrat će se u Norveškoj 11. ili 12. juna, a revanš sedam dana kasnije u BiH, najvjerovatnije u Sarajevu. Norveška reprezentacija u posljednje vrijeme bilježi strahoviti uspon, a dokaz za to je njihovo sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Tunisu.

Kapiten bh. reprezentacije vjeruje u uspjeh svoje ekipe. "Dobra je stvar što ćemo revanš igrati kod kuće. Koliko god Norvežani bili jaki, izgledi za plasman na EP postoje. Trebamo se samo kvalitetno pripremiti, a bit ćemo pojačani i s nekoliko novih igrača. Imamo se čemu nadati", kazao je kapiten bh. reprezentacije Enid Tahirović.

Mirsad Terzić ističe da je bilo gotovo svejedno koga će bh. reprezentacija dobiti za protivnika. "Trebaju nam kvalitetne pripreme i dosta kontrolnih utakmica da vidimo šta nam nedostaje u igri. Jasno da se nećemo predati", poručio je Terzić.

Selektor reprezentacije BiH Kasim Kamenica, koji je zajedno s glavnim sekretarom RS-a BiH Smajom Karačićem, prisustvovao žrijebu u Beču, naglasio je da će biti vrlo teško s Norvežanima.

"Bit će vrlo teško s njima, ali se nećemo unaprijed predati. Treba sačekati kraj sezone da vidimo kakva će biti situacija s igračima. Nadam se samo da će nas ozljede zaobići", izjavio je nakon žrijeba Kamenica

Izvlačenje grupa za Evropsko prvenstvo koje će se igrati od 26. januara do 5. februara 2006. je 25. juna ove godine.