Rukomet
0

Rukomet: BiH - Hrvatska 24:37

FENA
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Hrvatske s 24:37 (11:18), u drugoj prijateljskoj utakmici, koja je večeras odigrana u Ljubuškom.

Gradska sportska dvorana - Ljubuški, gledalaca 3.000, sudije: Aleš Veber i Damjan Pangerc (Slovenija), delegat: Dušan Vrhovac (BiH).

Bosna i Hercegovina: Tahirović, Stojanović 1, Terzić 8, Doborac 2, Toromanović 2, Harmandić, Čakić, Mustafić 2, Jaškić, Prce 4, Martinović 2, Obradović, Omerović, Veselinov 3, Vujović, Šabanović. Selektor Halid Demirović.

Hrvatska: Losert, Jerković, Buntić 4, Šprem, Džomba 5, Vuković 2, Špoljarić, Valčić 3, Metličić 3, Dominiković 1, Balić 6, Ninčević 5, Zrnić 5, Anušić 1, Vori 2, Alilović. Selektor Lino Červar.

Sedmerci: BiH 6(4), Hrvatska 4(3); isključenja: BiH 6, Hrvatska 6 minuta.

Rukometaši BiH u revanšu nisu uspjeli ponoviti igru iz prvog susreta kada su sinoć u Zetri slavili s 28:25. Pojačana za Ivana Balića i Davora Dominikovića reprezentacija Hrvatske, u gotovo kompletnom sastvu, nedostajali su još samo Lacković i Sulić, pokazala je svoju pravu snagu. Olimpijski prvaci od samog početka igrali su motivirano, čvrsto odbrani i efikasno u napadu, kažnjavajući brojne greške bh. rukometaša.

Susret je praktično riješen već u prvom dijelu kada su gosti ostvarili ubjedljivih sedam golova prednosti. Bez rezultatske neizvjesnosti drugi dio igre protekao u slabijem ritmu, a selektori Demirović i Červar pružili su priliku svim igračima.

U redovima "domaćina" najefikasniji su bili Mirsad Terzić sa osam i Nikola Prce sa četiri, a kod gostiju Ivano Balić sa šest, te Mirza Džomba i Ivan Ninčević sa po pet golova.