Rukomet
0

RK Bosna: Nemamo šta izgubiti

Sarajevo-x.com
Iako su se rukometaši Bosne mnogo spremali za susret sa Hamburgom, svjesni su da je ekipa koju dočekuju jaka i apsolutni favorit, rekli su predstavnici Rukometnog kluba Bosna na konferenciji za novonare.

"Treba biti realan i reći da je Hamburg u ovom meču favorit, jer imaju mnogo odličnih igrača, uglavnom reprezentativaca svojih zemalja, spadaju među tri najjača kluba u Njemačkoj i definitivno su u rangu najjačih evropskih ekipa. Ipak, mi se nećemo lako predati. Analizirali smo njihovu igru i potrudit ćemo se da damo što veći otpor, kako bi publici, koja nas nije nikada razočarala, pružimo odličan rukometni spektakl“, izjavio je trener Halid Demirović.

RK Bosna je samim plasmanom u polufinale napravila veliki uspjeh, kako za klub tako i za cijelu BiH, tako da se u ovom susretu nema šta izgubiti.

Utakmica se igra u subotu, 24. marta u 17 sati u Dvorani Mirza Delibašić, KSC Skenderija. Ulaznice se mogu kupiti na već poznatim mjestima, na Ferhadiji i platou Skenderija, po cijeni od 5 KM za tribine, 7 KM za parter i ograničen broj ulaznica po cijeni od 25 KM za VIP prostor.

Organizator je za ovaj susret pripremio i 6500 zastavica koje će biti podijeljene svim posjetiocima meča, ali iz RK Bosne pozivaju i sve navijače da na ovaj susret dođu sa vlastitim navijačkim rekvizitima kako bi doprinijeli što boljoj atmosferi u dvorani.