Rukomet
0

Objavljena konačna lista učesnika turnira "Doboj 2011"

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Organizacioni odbor 43. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2011", koji će biti održan od 16. do 20. avgusta, objavio je konačnu listu osam klubova učesnika na turniru.

Na turniru učestvuju Barcelona iz Španije, Chambery iz Francuske, Metalurg iz Makedonije, Gummersbach" iz Njemačke, PIK Segedin iz Mađarske, AEK iz Grčke i ekipa Tatrana iz Slovačke, kao i domaća Sloga.

"Turnir će početi 16. avgusta u 17.00 sati mečom između Barcelone i Sloge, uz direktan prenos Radio televizije Republike Srpske (RTRS), a finalna utakmica biće odigrana posljednjeg dana turnira, 20. avgusta, od 19.00 sati, nakon čega slijedi dodjela nagrada i proglašenje najboljih", rekao je Srni predsjednik turnirske komisije za informisanje Siniša Simić.

Prema njegovim riječima, jedna od značajnijih turnirskih pratećih događanja biće seminar za trenere u organizaciji Rukometnog saveza BiH i turnirskog Organizacionog odbora, na kojem će predavači biti domaći i svjetski rukometni stručnjaci, između ostalih, Sead Hasanefendić i Lino Červar. 

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. nije održavan, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir. Na ovom turniru prema tradiciji učestvuje osam ekipa.

Na dosadašnjim turnirima učestvovalo je ukupno 112 klubova, od kojih 59 iz inostranstva i 53 sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima je i 17 klubova iz BiH. 

Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.