Pripreme bh. rukometaša
24

Novajlija u reprezentaciji BiH: Ovo je san svakog sportiste, očekujem dobre rezultate na EP

N. M.
Marko Majstorović (Foto: I. L./Klix.ba)
Marko Majstorović (Foto: I. L./Klix.ba)
Rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine na Ilidži se i dalje pripremaju za dva duela protiv Češke, koja ih očekuju u sklopu EHF sedmice.

Radi se o prijateljskim utakmicama koje će bh. rukometašima poslužiti kao dobra priprema pred Evropsko prvenstvo u januaru u Njemačkoj.

Javnosti su se danas na Ilidži obratili reprezentativci Marko Majstorović i Mirko Herceg.

"Osjećaj je vrlo dobar jer to je jedna velika čast. San svakog sportiste je da jednom zaigra za reprezentaciju. Momci su me prihvatili vrlo dobro, pomažu mi da se uklopim u sistem i sve je super. Od utakmica s Češkom očekujem veliku borbu, dokazivanje svih igrača i da se pokažemo u dobrom svjetlu. Imamo kvalitet i možemo na Evropskom prvenstvu postići dobre rezultate", rekao je Majstorović, inače novajlija među reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Majstorović ima 21 godinu i trenutno je član slovenačke Krke, a protiv Češke će debitirati za naš nacionalni tim.

Mirko Herceg (Foto: I. L./Klix.ba)
Mirko Herceg (Foto: I. L./Klix.ba)

S druge strane, Herceg je sretan što su svi igrači na okupljanje stigli zdravi, a očekuje da se aktuelne pripreme iskoriste na najbolji mogući način.

"U ponedjeljak smo se okupili i svi smo došli zdravi. Tu smo s namjerom da ove pripreme odradimo što bolje i da što bolje odigramo utakmice protiv Češke. Nema puno vremena do Evropskog prvenstva i pokušavamo iskoristiti ovo vrijeme da se što bolje uigramo i pripremimo. Očekujemo da se na EP pokažemo u najboljem svjetlu. Švedska je favorit grupe, s Nizozemcima se možemo nositi, a naš je cilj da protiv Gruzije ostvarimo historijsku pobjedu", rekao je Herceg, rukometaš mađarskog Csurgoija.

Reprezentacija BiH će mečeve protiv Češke igrati u Brnu 4. i 5. novembra. Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 10. do 28. januara 2024. godine u Njemačkoj, gdje će BiH igrati u okviru grupe E s ekipama Švedske, Nizozemske i Gruzije.