Rukomet
18

Kapiten Konga: Lijepo je igrati u dresovima BiH

Piše: J. Hadžiahmetović
Rukometaš Taty Costodes, kapiten juniorske reprezentacije Konga
Rukometaš Taty Costodes, kapiten juniorske reprezentacije Konga
Rukometna reprezentacija Konga je u prve dvije utakmice Svjetskog juniorskog prvenstva ubilježila dva poraza. Interesantno, oba susreta igrali su u dresovima reprezentacije BiH.

Naime, pri dolasku u glavni grad BiH, Kongoanci su izgubili prtljag sa reprezentativnim dresovima. Iz Rukometnog saveza BiH ponudili su im dresove reprezentacije BiH, što su afrički rukometaši i prihvatili. Kapiten ove selekcije Taty Costodes, zahvalan je na ovom gestu.

Costodes u dresu reprezentacije BiH
Costodes u dresu reprezentacije BiH
"Bilo je lijepo igrati u dresovima Bosne i Hercegovine. U ime cijele ekipe, srdačno se zahvaljujemo Rukometnom savezu i vašoj reprezentaciji. Meni i mojoj braći je lijepo u Sarajevu i sve je super" kaže Taty.

Već u sutrašnjoj utakmici protiv Mađarske, Taty i njegovi saigrači igrat će u dresovima Konga, nakon što je izgubljeni prtljag stigao u Sarajevo.

U prve dvije utakmice, protiv Koreje i Argentine, Kongoanci su upisali dva poraza. Međutim, naš sagovornik kaže da će u narednim utakmicama pokazati mnogo više.

"Nijedna ekipa nije ovdje došla da izgubi svaku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Mađarsku", dodaje ovaj 21-godišnji član marokanskog Widad Smara.