Rukomet
0

Izvučeni protivnici bh. ekipa u evropskim kupovima

FENA
U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču danas je obavljeno žrijebanje parova evropskih klupskih takmičenja, a u bubnju su se našla imena osam bh. klubova.

Rukometaši Konjuha iz Živinica u drugom kolu Kupa pobjednika kupova sastat će se sa slovenskom ekipom Trimo Trebnje, dok će Izviđač u drugom kolu Kupa EHF-a igrati s latvijskom Rigom.

Goražde Bekto će u Challenge kupu igrati u C-grupi s ekipama Great Dane (Engleska), Gammadue Secchia (Italija) i Filippos Verias (Grčka). Dobojska Sloga nastupit će direktno u trećem kolu ovog takmičenja, a sastat će se s pobjednikom D-grupe (Karlovac, Budućnost, Lindesberg i University of Manchseter).

U ženskoj konkurenciji Ljubuški će u trećem kolu Kupa kupova igrati protiv Otelul Galatija iz Rumunije.

U prvom kolu Kupa EHF-a Borac će igrati s ekipom Garadagh Baku (Azerbejdžan), dok će se rukometašice Živinica sastati sa švedskim Skovdeom.

Jedinstvo će u trećem kolu Challenge kupa igrati sa Slavijom iz Praga.

Rukometaši sarajevske Bosne i rukometašice Željezničara iz Hadžića ranije su saznali imena protivnika u grupnoj fazi Lige prvaka, odnosno Challenge kupa. Studenti su u B-grupi Lige prvaka sa Ciudad Realom, Svenborgom i Dukasom, dok je Željezničar u Challenge kupu u grupi s ekipama Hazena, Ambalaža Kobran i Fortissimo.