Rukomet
88

Feđa Delić: RK Bosna je više od rukometa

Klix.ba
Feđa Delić
Feđa Delić
Rukometaš sarajevske Bosne Feđa Delić svoje najbolje trenutke života doživio je sa najtrofejnijim rukometnim kolektivom u Bosni i Hercegovini. Svoje prve rukometne početke imao je sa 13. godina. Igrao je u Austriji, a sada je lijevo krilo Studenata.

"RK Bosna je više od rukometa. Pola svog života proveo sam u Bosni. Sve drage i lijepe uspomene su mi ostale upravo iz perioda provedenog u ovom klubu. Sve povrede i loše stvari koje sam doživio, zaboravio sam upravo radi onih lijepih stvari kojih ima puno, a nadam se da će ih biti još više", izjavio je Delić.

U klubu uprkos teškoj situaciji vlada odlična atmosfera i želja za pobjedama.

"Rukomet sam zavolio gledajući naš najtrofejniji klub i svog idola Petra Kapisodu. Volim rukomet jer je grub sport i idealan za pravog muškarca. Današnja situacija u RK Bosni svakim danom je drugačija, rekao bih bolja. To se riječima ne može opisati. Klub nema puno novca, ali vlada jako pozitivna energija. Mi smo ovdje kao jedna porodica. Kada je teško, svi smo tu zajedno, svima nam je teško, a kada nam je lijepo, zajedno proslavljamo i radujemo se pobjedama, golovima i lijepim stvarima", rekao je rukometaš Bosne.

Pozvao je mlade da se okušaju u rukometu ili barem da dođu u dvoranu i podrže Bosnu.

“Ovom prilikom bih poručio mladima u glavnom gradu Bosne I Hercegovine, da se okrenu sportu, rukometu, da dožive čari koje mi svakodnevno doživljavamo, da pogledaju jednu utakmicu, dođu na jedan trening. Zavoljet će rukomet, zavoljet će RK Bosnu”, kazao je Delić.

Feđa i ostali iz RK Bosna spremaju se za prvenstvenu utakmicu koja je na rasporedu u subotu u 15:30 sati u dvorani Skenderija, a u goste im dolazi ekipa Dervente, koja se nalazi na odličnom petom mjestu.

"Studentima je potrebna vaša podrška! Budi Bosna!", poručili su Studenti.