Rukomet
0

Dopingovan hrvatski rukometaš Dominiković

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Nekoliko dana prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj tabor hrvatske reprezentacije uzdrmala je vijest da je Davor Dominiković dopingovan.

U srijedu poslijepodne u Hrvatski rukometni savez stigao je dopinški nalaz iz Španjolske u kojem se tvrdi da je u organizmu, odnosno urinu Davora Dominikovića 20. prosinca prošle godine pronađeno nedopušteno stimulativno sredstvo. Vijest koja je stigla iz Španjolske šokirala je vodstvo Saveza i cijelu reprezentaciju jer je Dominiković jedan od ključnih igrača obrane hrvatske vrste.

"Dobili smo obavijest da je igraču tijekom prvenstva pronađena nedozvoljena supstanca. Taj uzorak ne znači apsolutno ništa i Dominiković se ne smatra pozitivnim sve dok se ne provjeri i B uzorak. Mi smo hitno tražili novu doping kontrolu i nadamo se da će uzorak B skinuti svaku sumnju s našeg igrača. Sve dok se to ne dogodi, Davor ne može biti na popisu igraèa za Njemaèku," kazao je doktor Mladen Miškulin, liječnik reprezentacije i predsjednik Medicinske komisije HRS-a.

Šokantna vijest posve je zasjenila svečani čin potpisivanja trogodišnjeg ugovora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Hrvatske elektroprivrede (HEP) kojeg su danas u prostorijama HEP-a potpisali predsjednik HRS-a Željko Kavran i predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak.

Zbog "sluèaja Dominikoviæ" u Njemačku će putovati samo 19 igrača premda je izbornik Lino Červar namjeravao povesti 20 igrača nakon što se u srijedu ujutro u Poreču zahvalio na uslugama četvrtom vrataru, Vjenceslavu Somiću.

"Davor je pravi i istinski sportaš. Nakon što je nalaz stigao u Hrvatsku, Davor se zakleo da nema ništa s tim te da je sigurno riječ o pogrešci. Nitko u to ne sumnja," kazao je izbornik aktualnih olimpijskih prvaka koji će u Njemačkoj braniti srebro s posljednjeg SP-a u Tunisu.

Vodstvo HRS-a vjeruje kako se radi o pogrešci i da će se Dominiković pridružiti suigračima u Njemačkoj. Možda čak i u prvom krugu natjecanja ukoliko rezultata B testa demantiraju nalaz iz Španjolske.

"Mi ćemo u Beču završit prvi dio testiranja. Vjerujem da će Dominiković sigurno igrati u drugom krugu, a možda već i u prvom," rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.