Pripreme za EP
27

Doborac: Četiri rukometaša moraju ostati kući, ali zdrava konkurencija gradi dobru atmosferu

N. M.
Doborac, krajnje desno (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavili su s pripremama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a večeras su odradili novi trening u dvorani "Ramiz Salčin" u Sarajevu.
Bio je to peti trening na aktuelnom okupljanju pod komandnom palicom selektora Irfana Smajlagića, a javnosti se obratio njegov pomoćnik Damir Doborac.

"Ovo nam je peti trening u tri dana. Sinoć smo se kompletirali jer su stigli svi igrači. Zdravstveni bilten je dobar, osim što Hodžić i Terzić nisu u punom pogonu, ali su to manji problemi i nadamo se da će u naredna dva-tri dana početi s treninzima punim intenzitetom", rekao je na početku Doborac.

Rukometaši BiH će u Sarajevu boraviti do 3. januara, kada će otputovati na Yellow Cup koji se održava u Švicarskoj.

"Kada se pravio plan računali smo na to da kroz te tri utakmice pravimo pomak i otklonimo stvari koje ne budu dobre. Da to nadogradimo za Evropsko prvenstvo, a nakon turnira imamo pet dana do prve utakmice na Euru tako da ćemo biti spremni", dodao je Doborac u najavi pomenutog pripremnog turnira.

Rivali BiH će na Yellow Cupu biti Argentina, Rumunija i domaćin Švicarska.

"Pohvalio bih igrače i njihovu motivaciju. Vidi se da im je stalo. Znate da su tu 22 igrača, a 18 ih može putovati i četvorica će morati ostati kući. No, zdrava konkurencija gradi dobru atmosferu", zaključio je Doborac, koji nije želio predviđati koji će rukometaši na kraju ipak ostati kući pred put na Euro.

Kratke komentare za javnost dali su još rukometaši Adi Mehmedćehajić i Harun Hodžić.

Mehmedćehajić je istakao da smatra da će Yellow Cup biti odlična priprema za Evropsko prvenstvo. Pohvalio je odličnu atmosferu u ekipi i izrazio nadu da će povrede zaobići naše rukometaše.

Hadžić smatra da je zdrava konkurencija jako bitna i da će borba za mjesto u timu na EP donijeti pozitivan efekat.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu naša selekcija igra 11. januara protiv Švedske, dva dana kasnije protiv Nizozemske, a 15. januara protiv Gruzije.