2. kolo EHF Evropske lige
12

Danas je Ljubuški na nogama: Poslije 12 godina u BiH dolazi evropski velikan, Izviđač dočekuje Fuchse

E. B.
Mathias Gidsel: Najveća zvijezda berlinske ekipe
Mathias Gidsel: Najveća zvijezda berlinske ekipe
Danas će u ljubuškom biti pravi rukometni praznik jer će u drugom kolu EHF Evropske lige Izviđač dočekati Fuchse Berlin.

Iako su u Ljubuškom u okviru SEHA lige proteklih godina gostovale ekipe poput Vardara, Zagreba, Veszprema... radi se o ipak o takmičenju bez velikog rezultatskog značaja, te će dolazak Fuchsea značiti da prvi put nakon 12 godina jedna velika ekipa gostuje u Bosni i Hercegovini.

Posljednji put kada su ljubitelji rukometa mogli uživati u potezima rukometnih genijalaca u velikom evropskom takmičenju desio se 19. novembra 2011. godine kada je Bosna u Sarajevu dočekala Barcelonu u 5. kolu Lige prvaka, a Katalonci su opravdali ulogu apsolutnog favorita, te slavili rezultatom 43:17.

Fuchse ove sezone briljira u najjačoj ligi svijeta. Berlinske Lisice su u Bundesligi na prvom mjestu sa deset pobjeda iz isto toliko kola i oduševljavaju Evropu svojim ovosezonskim partijama, te večeras u Ljubuški dolazi kao apsolutni favorit, a imena poput najboljeg strijelca Bundeslige Mathiasa Gidsela, Jerryja Tollbringa, Paula Druxa, Lassea Anderssona, Fabiana Wiedea, Marka Kopljara, Hansa Lindberga... garantuju spektakl.

U susretu prvog kola Fuchse je na svom terenu pobijedio francuski Chambery sa 24:22, dok je Izviđač izgubio od Dinama u Bukureštu rezultatom 52:24.

Susret Izviđač - Fuchse Berlin igra se večeras u 18:45 sati uz direktan televizijski prijenos na kanalu Arena Sport 1.