Izbacili Norvešku
253

Červar emotivan nakon neviđene drame: Oni su heroji, a ovo dokaz da rukomet nije umro

K. H.
Lino Červar (Foto: EPA-EFE)
Lino Červar (Foto: EPA-EFE)
Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar bio je vrlo emotivan nakon pobjede protiv Norveške u dramatičnom polufinalu poslije dva produžetka rezultatom 29:28.
Červar je rekao da je meč između Hrvatske i Norveške pokazatelj da rukomet još uvijek nije umro i da još puno toga ima ponuditi evropskoj publici.

"Nemam riječi kojima bi se zahvalio mojim igračima, ovo je bila herojska i rijetko viđena utakmica. Ovo je bilo više napeto nego kada smo postali prvaci svijeta u Portugalu, nakon deset godina smo u finalu i opet je meni pripala ta čast. Šta da kažem, rukomet nije umro", kazao je Červar na početku obraćanja nakon meča.

Červar je nakon toga rekao kako su mi igrači kazali da je ova pobjeda za njega te da je jako ponosan na sve što su njegovi igrači napravili.

"Previše sam pod emocijama i mislim da zasluge i čestitke mojim igračima, a oni su zaslužili sav prostor da govore. Jako sam sretan. Igrači su pokazali da nema poraza dok nije kraj utakmice i da se uvijek isplati boriti. Poruka je strašna, a oni su heroji. Mislio sam da ću se oprostiti bez medalje, a igrači su mi rekli da je ovo za mene", kazao je Červar.

Hrvatska će u finalu igrati protiv boljeg iz duela između Španije i Slovenije, a meč je na rasporedu u nedjelju od 16:30 sati.