Riješene razmirice
0

Burić i Smajlagić o incidentu nakon Nizozemske: Odigrali smo sramotno i proradile su emocije

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Rukometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine jučer su doživjeli težak poraz od selekcije Nizozemske u drugom kolu Evropskog prvenstva u rukometu, a bilo je 36:20.
Ružnu scenu vidjeli smo i nakon meča, kada je golman reprezentacije BiH Benjamin Burić novinarima koji su tražili izjavu rekao "Pitajte selektora".

Sada se prvi put nakon toga Burić obratio javnosti i objasnio da su razmirice riješene te da se nije dogodilo ništa previše.

"Nije se tu neka velika stvar dogodila. Mi sportisti smo vrlo emotivni, ovu utakmicu smo označili da može biti prekretnica, odigrali smo sramotno i proradile su emocije. Uče nas da ne pokazujemo emocije nikome, ali puknemo nakon takve utakmice gdje smo puno očekivali, a malo dobili. Nije to bilo ništa 'vau'. Nema tu neke zle krvi između mene i selektora", tvrdi Burić.

Potvrdio je da je obavio sastanke sa selektorom i da su raščistili sve.

"Imali smo duže sastanke poslije utakmice i raščistili smo to. Bilo je to kao erupcija vulkana kada se izgubi tako bitna utakmica. Potrudit ću se da te emocije više ne pokazujem", dodao je Burić.

Selektor Irfan Smajlagić je nakon utakmice poručio da ne postoji nikakav problem između njih dvojice, a danas je rekao da igrači moraju kontrolirati svoje emocije.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Nisam uopće osjetio neke tenzije u bilo kojem momentu. Sve je funkcioniralo kako treba, a igrači moraju kontrolirati svoje emocije. Svaki igrač ima drugačije emocije, međutim, profesionalizam je takav da morate imati kontrolu i kad gubite i kad pobjeđujete", rekao je Smajlagić.

"Svaki igrač zna šta mu je raditi i koja mu je uloga u reprezentaciji. Ja to nisam osjetio tako, ali ispalo je tako kako je ispalo. Mislim da je to završena priča", dodao je selektor.

Najavio je Smajlagić i utakmicu protiv Gruzije u ponedjeljak i obećao da će navijači vidjeti novo lice reprezentacije BiH.

"Mogu očekivati novo lice reprezentacije. Svaka utakmica nam nudi jednu drugu priču. Svaka se odvija u drugim okolnostima. U prvoj su igrači odlično odgovorili zahtjevima, ali nismo imali kontinuitet. Sada dolazimo na drugi problem, a to je regeneracija ekipe. Pitanje je da li su to organizmi koji se tako brzo mogu adaptirati. Sinoć nismo mogli energetski odgovoriti protiv Nizozemske. Platili smo cijenu tog ritma i učenja", istakao je Smajlagić.

Podsjećamo, u ponedjeljak rukometaši BiH igraju posljednji meč na Evropskom prvenstvu, a od 18:00 sati će odmjeriti snage s Gruzijom.