Danska
0

Bh. rukometaši večeras protiv evropskih prvaka

Sarajevo-x.com
Najbolja muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će sa početkom u 19.30 sati na turniru "Četiri nacije" u Danskoj odigrati prvu utakmicu.

Protivnici izabranicima selektora Halida Demirovića večeras u Skjernu bit će reprezentativci Danske, aktuelni prvaci Evrope. Osim sa domaćinima, naši najbolji rukometaši na turniru će se još sastati sa Rumunima (10. januara) i Islanđanima (11. januara).

Turnir "Četiri nacije" u Danskoj trenutno je jedan od najjačih u svijetu rukometa, a našem timu poslužit će kao kontrolno takmičenje uoči nastavka kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo i ključne utakmice u martu protiv Srbije. Sa druge strane, Dancima će nastup na turniru "Četiri nacije" poslužiti kao jedna od posljednjih provjera pred učešće na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Selektor Demirović u Danskoj će imati na raspolaganju svih 15 pozvanih igrača, od čega je njih 14 avionom zajednički otputovalo iz Sarajeva u Skandinaviju, dok se Eldin Hajdarević, član norveškog Dramena ekipi priključio u Skjernu.

Za reprezentaciju BiH će igrati: Nebojša Grahovac, Mario Blažević, Branislav Obradović, Vukašin Stojanović, Eldin Hajdarević, Deni Velić, Adnan Šabanović, Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov, Bakir Buljugija, Darko Martinović, Ivan Divković, Faruk Halilbegović, Adnan Harmandić i Mirsad Terzić.