Rukomet
26

Bh. rukometaši počeli pripreme u Bihaću: Kapiten Toromanović optimističan pred Litvaniju

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je jučer u Bihaću pripreme za dvomeč protiv selekcije Litvanije u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najbolji bh. rukometaši meč trećeg kola u grupi dva odigrat će 30. aprila u Cazinu, dok je revanš u Litvaniji na programu tri dana kasnije.

“Moramo biti oprezni i ne smijemo potcijeniti protivnika. Smatram da smo u ovom trenutku kvalitetnija reprezentacija od Litvanije, iako nisu nimalo naivan protivnik. Nakon toga slijedi Bjelorusija i ja se nadam na kraju plasman na Evropsko prvenstvo“, izjavio je Muhamed Toromanović, koga je posebno obradovala vijest da je dvorana u Cazinu već rasprodana za meč sa Litvanijom.

Nakon Litvanije, izabranike Dragan Markovića očekuju još dva kvalifikaciona duela, i to protiv Bjelorusije u Zenici, odnosno gostovanje Danskoj u Brondbyju.

Na spisku selektora Dragan Markovića za utakmice protiv Litvanije nalaze se: Benjamin Burić, Petar Jokanović, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Vladan Lončar, Ivan Karačić, Josip Perić, Dejan Malinović, Marko Panić, Adnan Sivić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.