Rukomet
1

Alen Ovčina: Spremni smo za napad i odbranu Irana, očekujemo pobjedu

FENA
Alen Ovčina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Alen Ovčina (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će protiv selekcije Irana igrati prvi meč grupne faze svjetskog prvenstva u Kataru.

Najbolji bh. rukometaši nakon napornih priprema spremno dočekuju svoj debitanski susret na jednom velikom rukometnom takmičenju.

BiH će u okviru grupe B pokušati izboriti plasman u osminu finala takmičenja. Da bi u tome uspjeli moraju zauzeti minimalno četvrto mjesto u grupi u kojoj se nalaze još Hrvatska, Tunis, Makedonija, Austrija i Iran.

Bh. reprezentativac Alen Ovčina uvjeren je da je BiH spremna za takav poduhvat, te da će ekipa predvođena selektorom Draganom Markovićem obradovati navijače reprezentacije BiH.

"S obzirom na to da je zdravstveni bilten ekipe uredu mogu slobodno reći da smo spremni i da jedva čekamo prvu utakmicu. Pozitivne nervoze ima, ali atmosfera u timu je odlična. Gledali smo dosta utakmica Irana, spremni smo za njihovu odbranu i napad, tako da svi očekujemo pobjedu", rekao je mladi rukometaš za Fenu.

Ovčina je dodao da bi pobjeda u prvom meču psihički pomogla ekipi da se pripremi za meč protiv Austrije, te da je oporavak i povratak u ekipu Nikole Prcea veoma značajan za moral u reprezentaciji.

"Pripreme smo odradili bez problema. Drago mi je što se Prce vratio treninzima s loptom. On je visok igrač s posebnim kvalitetima i veoma nam je bitan. Pobjeda protiv Irana i njegov povratak bi nas u potpunosti psihički spremili za meč s Austrijancima", objasnio je Ovčina.

Sličnog mišljenja su i braća Burić, Senjamin i Benjamin, koji ne kriju optimizam pred sutrašnju utakmicu.

Senjamin ističe da se već osjeća adrenalin u zraku, te da svi igrači jedva čekaju da počne prvenstvo.

"Očekujemo pobjedu protiv Irana. To je jedini scenarij koji trenutno vidimo. Zadovoljni smo poslom odrađenim na pripremama, a najbitnije je da su svi u ekipi zdravi", naglasio je Senjamin Burić.

Benjamin Burić je dodao da rukometaši žele ostvariti pobjedu u prvom meču i opravdati očekivanja Bosanaca i Hercegovaca, te da o narednim protivnicima u grupi još uvijek ne razmišljaju.