Nezadovoljan novim motorom
15

Rossi: Ne mogu voziti ovaj Ducati

Totalsport
Valentino Rossi (Foto: AFP)
Valentino Rossi (Foto: AFP)
Jedan od najuspješnijih motociklista svih vremena, Talijan Valentino Rossi (33), izrazio je veliko razočarenje svojim motorom nakon otvarajuće utrke nove sezone Svjetskog MotoGP prvenstva.

Sedmerostruki svjetski prvak u kraljevskoj klasi na stazi Losail u Kataru osvojio je tek deseto mjesto, nakon čega je oštro kritizirao svoj Ducatijev motor.

"Imao sam velikih problema na početku utrke: kada smo bili na novim gumama mučio sam se kod kočenja. Povrh sveha, izgubio sam četiri ili pet sekundi nakon kontakta s Barberom. Kasnije sam se uspio malo popraviti i u zadnjem sam krugu odvezao najbrži krug na istrošenim gumama. Ali sve je uzalud, mučimo se biti konkurentni", rekao je Rossi za Mediaset.

"Ne mogu voziti ovaj motor, ne mogu stvoriti razliku, ne mogu čak držati niti Haydenov ritam (timski kolega, završio je šesti, op.a.) od kojeg sam navikao biti brži. U teoriji, s novim gumama bih mogao biti brži. Nicky je odvezao dobru utrku, ali je opet završio tek šesti. Moram biti iskren. Ne mogu voziti ovaj motor dobro, čak ni u usporedbi s mojim kolegama iz Ducatija. Očito je da Ducati ima problema. Ja sam dao indikacije gdje treba reagirati, ali nismo riješili probleme. Nažalost ja nisam inženjer i ne mogu tu ništa napraviti", dodao je nesretni Rossi.