sport
0

Ronalda u Unitedu zadržava milionski ugovor s Nikeom!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon odbrane naslova engleskoga nogometnog prvaka, napadač Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo izjavio je da je United klub porodičnog tipa.

U News of the Worldu protumačili su da ta izjava znači da bi Portugalac na koncu ipak mogao nastaviti karijeru na Old Traffordu. U Mirroru su pobliže pojasnili “porodičnu” pozadinu stvari.

Engleski tabloid piše da je Ronaldo nadomak sklapanja najunosnijega sponzorskog ugovora u historiji nogometa. Potpisat će ga s Nikeom, a donosit će mu šest miliona funti godišnje. Njime bi 24-godišnji napadač, ukupno gledano, postao nogometaš koji najviše zarađuje na svijetu, obzirom da bi se njegova tjedna plata od 120.000 funti udvostručila.

Ugovor s Nikeom Ronalda bi neizostavno vezao za Manchester United. Osim što su Nike i europski prvak usred ugovora o sportskoj opremi vrijednog ukupno 300 miliona funti, za Nike ne bi imalo nikakvog marketinškog smisla financirati igrača koji igra u madridskom Realu, barem dok Real odijeva i oblači konkurentski Adidas.

Mirror shvaća da upravo zbog ostanka Ronalda, koji ima ugovor do 2012. godine, Alex Ferguson nije želio platiti 28 miliona funti odštete za Carlosa Teveza.

U sljedećih 12 mjeseci, pišu u Mirroru, u Manchester Unitedu nemaju namjeru povećavati platu svojoj najvećoj zvijezdi.

Još opijen slavljem nakon potvrđivanja naslova prvaka 0-0 remijem protiv Arsenala, Ronaldo je novinarima rekao:

"Ovo je porodični klub i zato sam vrlo, vrlo sretan u Manchesteru. Osvojiti ponovno naslov prvaka fantastično je postignuće i zbog toga sam još sretniji!"

"U ovom su klubu svi prijateljski raspoloženi. Zato svi i vole Manchester United. Zato ga volim i ja. Nikad ne znate što vam nosi budućnost, no ja sam doista sretan na Old Traffordu", kazao je Ronaldo.

Alex Ferguson i dalje se nada da će Portugalac ostati.

"Od ostalih igrača u svlačionici nemam informaciju da je Ronaldo nesretan. Ima važeći ugovor do 2012. i to sve govori", rekao je Škot.

Španski mediji su otkrili da predsjednički kandidat u Realu Florentino Perez ima opaki plan za dovođenje Ronalda. Brojke obaraju s nogu: 90 miliona funti odštete Manchester Unitedu i petogodišnji ugovor Ronaldu vrijedan 135 miliona funti!