sport
0

Red Bull X Fighters: Historija se ponovila, Thomas Pages ponovo slavio u Madridu

Klix.ba
Na prvom i jedinom ovosezonskom takmičenju Red Bull X Fightersa, koje je proteklog vikenda održano u Madridu, slavio je Thomas Pages. Historija se ponovila, Francuz je četvrti put zaredom dotakao vrh u glavnom španskom gradu.

Vozači su u prepunoj arena Plazom de Toros de Las Ventas vodili bitku za naslov prvaka. Ujedno, u Madridu je obilježena 15 godina od kada je u ovoj areni održana prva utrka. Najbolji svjetski vozači prezentirali su nevjerovatne trikove. Skakali su 15 metara u vis i 30 metara u daljinu. Oko 20 hiljada gledatelja istinski je uživalo.

Leteći Francuz napravio je od nemogućeg moguće i zasluženo je dotakao vrh. na spektakularan način osvojio je titulu najboljeg FMX vozača za 2016. godinu. Osim toga, izveo je trik koji još nikada nije viđen u ovom sportu.

"Madrid je najbolje mjesto za FMX. To je nevjerovatno. Sve je ispalo onako kako sam zamislio!, rekao je nakon pobjede Pages i potvrdio kako mu je ova arena najsretnija. Prije tri godine je na istom mjestu slavio i postao prvak svijeta. I prije takmičenja Francuz je bio prvi favorit jer je na prethodna tri takmičenja u glavnom španskom gradu bio najbolji.

Prvak iz 2015. godine Clinton Moore osvojio je drugo mjesto, dok je Josh Sheehan bio na poziciji tri. Moore je na kraju bio zadovoljan plasmanom. !Sretan sam. Bila je ovo jedna od mojih najboljih vožnji ikada. Nadam se da ću sljedeći put biti još bolji“, istakao je šampion iz 2015. godine.

Rezultati prvih pet u Madridu:

  1. Thomas Pages (Francuska)
  1. Clinton Moore (Australija)
  2. Josh Sheehan (Australija)
  3. Levi Sherwood (Novi Zeland)
  4. Maikel Melero (Španija)