Postaje 14. član
0

Pro Recco u Jadranskoj ligi

FENA
Najbogatiji i jedan od najboljih vaterpolskih klubova u svijetu, talijanski Pro Recco od iduće sezone bit će 14. član regionalne Triglav Jadransko osiguranje lige.

"Posebno mi je drago što će se osam hrvatskih, četiri crnogorska i jednom slovenskom vaterpolskom klubu iduće sezone pridružiti i gigant talijanskog i svjetskog vaterpola Pro Recco dolaskom kojeg će naša liga postati još jača i značajnija", rekao je direktor Jadranske lige Milivoj Bebić.

Izvršni direktor lige i potpredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić izrazio je zadovoljstvo što će se Pro Recco priključiti Jadranskoj ligi, te najavio mogućnost da se ligi iduće godine priključe i beogradski Partizan, mađarski Vasas, ali i neki španjolski klubovi.

Predsjednik Vaterpolskog saveza Slovenije Milan Krajnc kazao je kako je Jadranska liga uvelike podigla kvalitetu vaterpola u Sloveniji, a da će dolazak Pro Recca zasigurno još više podići njegovu popularnost.

Potporu novoj ligi dao je u ime Crnogorskog saveza Andrija Popović, a predsjednik HVS-a Predrag Sloboda naglasio je da uključenje Pro Recca neće uopće utjecati na termine lige koja će startati 24. rujna. Igrat će se jednokružno, a potom će šest prvoplasiranih igrati uzvratne susrete i "Final Four" koji će se održati na neutralnom terenu, dok će ostali klubovi razigravati za plasman.

Po riječima trenera Pro Recca Giuseppea Porzija, njegov će klub igrati paralelno u talijanskoj i jadranskoj ligi.

"Mi imamo dovoljan broj igrača da možemo paralelno igrati dva natjecanja. Počašćeni smo što nam je dozvoljen nastup u JVL, a sama najava toga pobudila je u talijanskom tisku ogroman publicitet za vaterpolom", rekao je Porzio.

Perica Bukić najavio je kako će troškove putovanja klubova u Genovu ili neko drugo mjesto gdje Pro Recco odluči igrati pokriti od novih sponzora koji su dolaskom Pro Recca pokazali još veći interes za liga.