Sutra nastavak
48

Prekinuta sjednica Komiteta za suđenje, Musa dobio lošu ocjenu za lakrdiju na Grbavici

N. K.
Musa je dodijelio žuti karton Osimu zbog prigovora (Foto: T. S./Klix.ba)
Musa je dodijelio žuti karton Osimu zbog prigovora (Foto: T. S./Klix.ba)
Današnja sjednica Komiteta za suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je prekinuta te će ona biti nastavljena sutra.
Članovi Komiteta Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac, Miro Hrkač i Hrvoje Turudić analizirali su suđenja na prethodna tri kola m:tel Premijer lige BiH kao i na susretima četvrtfinala Kupa.

Veliki broj klubova bio je nezadovoljan suđenjem u prvim službenim utakmicama u 2021. godine, neki su izdali i službena saopštenja pa su u Komitetu očito imali pune ruke posla.

Zaključke Komiteta trebali bi znati sutra kada će se sjednica nastaviti, a s posebnom pažnjom pratit će se odluka o glavnom sudiji s meča 22. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Olimpika.

Plavi su se nakon meča javno žalili na suđenje, a da je Musa katastrofalno sudio potvrdio je i kontrolor suđenja Adnan Alispahić koji mu je dodijelio lošu ocjenu (7,4), potvrđeno je za portal Klix.ba iz Nogometnog saveza BiH.

Podsjetimo, ocjena od 7,0 do 7,4 dodjeljuje se za ispod očekivano suđenje s lošom kontrolom tokom cijele utakmice, uključujući suđenje sa jednom bitnom greškom ili suđenje s dvije ili više bitnih sudijskih grešaka.

Inače, istu ocjenu od kontrolora Radosava Vukasovića dobio je i najbolji bh. sudija Irfan Peljto za suđenje na utakmici između Veleža i Borca.

Musa i Peljto zbog toga neće biti delegirani za najmanje naredno kolo Premijer lige BiH koje se igra predstojećeg vikenda.