Amir Katana prvi u Vrbovecu
0

Potencijalni olimpijski kandidat uspješno okončao prvu provjeru

Sarajevo-x.com
Ovog vikenda, naš najbolji taekwondo borac, Amir Katana, član sarajevskog Novog Grada, je svoju prvu provjeru u ciklusu priprema za Olimpijske kvalifikacije i Svjetsko prvenstvo završio veoma uspješno.

Na internacionalnom takmičenju u Vrbovecu kraj Zagreba, na kojem je učestvovalo 471 takmičar iz 51 kluba iz Rumunije, Švedske, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Srbije, Hrvatske i BiH, Amir Katana je u konkurenciji do 87 kg zasluženo osvojio najsjajnije odličje. Nakon što je u obje borbe bez većih problema savladao predstavnike hrvatskih klubova, te pokazao je veoma visok kvalitet i taktičku nadmoć, s pravom je ponio titulu internacionalnog prvaka. Inače, naš takmičar je dobitnik olimpijske stipendije MOK-a u sklopu programa solidarnosti priprema za Ljetne Olimpijske Igre - London 2012.

"Ovo je prvo u nizu takmičenja koja su predviđena planom i programom priprema za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Koreji i Olimpijskim kvalifikacijama svjetskog ranga u Azerbejdžanu. U narednom periodu planirani su odlasci na nekoliko lokalnih turnira B kategorije i nastupi na turnirima A kategorije u Njemačkoj, Belgiji i Austriji. Iako još nije dostigao vrhunsku formu za Svjetsko prvenstvo u maju i kvalifikacije u julu, ovo takmičenje je potvrda predanog rada i zalaganja samog takmičara kao i našeg stručnog tima", izjavio je trener Belmir Berberović.