Šokirao protivnika
334

Pogledajte potez karijere igrača snookera Judda Trumpa

D. B.
Trenutno najbolji igrač snookera na svijetu Judd Trump u polufinalu German Snooker Mastersa je napravio najbolji potez svoje karijere.

Judd Trump se u subotu plasirao u finale pobjedom nad Barryjem Hawkinsom, zaostajao je 5:1 u frameovima, njegov protivnik je kontrolisao igru od samog početka, ali je na kraju ipak preokrenuo situaciju na stolu s tri century breaka (trocifrena breaka) i u konačnici pobijedio sa 6:5.

Međutim, jedan potez je obilježio meč više od svega ostalog, bijelom kuglom je pogodio i ubacio zelenu, a potom se bijela odbila od martinelu i naglo zaustavila zbog previše spina.

Trumpov protivnik Hawkins je bio šokiran te se u nevjerici nasmijao.

"Udarac protiv Dinga u četvrfinalu u petak te udarac protiv Higginsa 2019. godine u polufinalu Northern Ireland Opena su bili nevjerovatni, ali se ovaj udarac protiv Trumpa izvodi jednom u životu. Jednom se zaustavlja bijela kugla na način na koji sam to učinio. To mi je dali vjeru, zaista sam od tog trenutka vjerovao da mogu dobiti meč iako sam gubio 2:5. Moja igra nikad nije bila bolja", izjavio je Trump nakon meča.

Finale će igrati danas protiv Jacka Lisowskog.