sport
0

Pistorius odustaje od svih takmičenja ove godine

SRNA
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius, optužen za ubistvo svoje djevojke, neće učestvovati ni na jednom takmičenju ove godine, izjavio je danas njegov agent Peet van Zyl.

"Pistorius je odlučio da se ne vraća na stazu i da ne učestvuje ni na kakvom takmičenju ove godine. Jasno je da nije spreman fizički i psihički", rekao je Zyl. On je dodao da će se paraolimpijac u svakom slučaju posvetiti pripremama za suđenje.

Pistorius (26) optužen je da je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp 14. februara. On je oslobođen uz kauciju i teorijski može da traži da mu vrate pasoš kako bi mogao da putuje u inozemstvo i takmiči se.

Steenkemp (29) je ubijena u Pistorijusovoj kući u predgrađu Pretorije sa četiri hica u glavu i jednim u ruku.

Pistorius je rođen bez fibule, duge kosti u potkoljenici, i prije prvog rođendana amputirane su mu obje noge ispod koljena. Ušao je u historiju jer je prošle godine u Londonu postao prvi atletičar sa obje amputirane noge koji se takmičio na Olimpijskim igrama.

On je na Igrama u Londonu učestvovao u štafeti četiri puta 400 metara, dok je na Paraolimpijskim igrama odbranio zlatnu medalju na 400 metara.

Pistorius, koga zovu i "najbrži čovjek bez nogu", svjetski je rekorder na 100 metara za atletičare sa amputiranom jednom nogom ispod koljena.

Na Paraolimpijskim igrama debitovao je u Atini 2004. godine i do sada je osvojio osam medalja, od čega šest zlatnih.