sport
0

Pistonsi ponovo u finalu Istoka

FENA
Košarkaši Detroit Pistonsa igraće po četvrti put u nizu u finalu istočne konferencije NBA lige. Oni su u odlučujućioj sedmoj utakmici polufinala serije savladali ekipu Clevelanda sa 18 poena razlike, 79:61.

Veoma čvrstom odbranom zaustavili su najboljeg igrača Clevelanda LeBrona Jamesa i sveli njegovu ekipu na samo 61 poen.

"Potpuno su me ukrotili. Igrali su sve moguće odbrambene varijante na meni. Ovo je bio čas iz igranja odbrane i zato su oni najbolja ekipa na Istoku", rekao je James.

"Cavaliersi" su na poluvremenu zaostajali samo dva poena a onda su Pistonsi odsjekli Jamesa iz igre i napravili seriju od 19:6 i povećali prednost na 67:52 na kraju trećeg dijela.

Tako je ekipa Clivlenda oborila nekoliko negativnih rekorda. Postigli su najmanje poena u sedmoj utakmici u istoriji play orffa, treći najgori rezultat u play offu uopšte od 1955. godine i izjednačili negativan rekord sa najmanjim brojem poena u drugom poluvremenu, što se tiče utakmica u play off-u.

Igrači Clivlenda imali su procenat šuta iz igre 31% i postigli su najmanji broj poena u ovogodišnjem play offu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Istoka igraće stari rivali Detroit i Miami. Prva utakmica igra se u noći između utorka i srijede u Oburn Hills Palasu. Ekipa Miamija je svoj posao završila prije sedam dana i odmorna dočekuje prvu utakmicu.

Detroit je prva ekipa koja četiri godine zaredom igra u finalu konferencije. Posljednji put to je uspelo Chicago u periodu od 1990-93.