Prijedor
0

Otvoren Petrovdanski padobranski kup

SRNA
Prijedor
Prijedor
Na sportskom aerodromu ''Urije'' u Prijedoru danas je smotrom padobranaca zvanično otvoren 14. Petrovdanski padobranski kup.

Ovu tradicionalnu međunarodnu sportsku manifestaciju otvorila je predsjednik Skupštine opštine Prijedor Azra Pašalić, koja je istakla da je padobranstvo sport za hrabre, ali i atraktivna sportska disciplina koja privlači brojne ljubitelje adrenalinskih sportova.

Pašalićeva je naglasila da je Petrovdanski padobranski kup prevazišao sportski karakter i postao spektakularni događaj koji promoviše Prijedor, Republiku Srpsku i BiH.

Sportski direktor kupa Zoran Sredić naveo je da na takmičenju učestvuje 45 padobranaca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, svrstanih u devet ekipa.

Skokovi su počeli jutros, a u dva takmičarska dana sa visine od 1 100 metara svaka ekipa izvešće po osam skokova. Prema očekivanjima organizatora, kup će biti završen sutra oko 16.00 sati.

Pokrovitelji 14. Petrovdanskog padobranskog kupa su Ministartvo odbrane BiH, Ministarstva za porodicu, omladinu i sport RS i opština Prijedor, a organizator i domaćin Aeroklub "Prijedor".