Viralna fotografija
47

Prije četiri godine igrali su u kafani, a večeras se bore za 550.000 eura i svjetsku slavu

D. P.
Humphries i Littler (Foto: PDC)
Humphries i Littler (Foto: PDC)
Nakon što je senzacionalni Luke Littler izborio finale Svjetskog prvenstva u pikadu, tu mu se pridružio imenjak Luke Humphries koji je savršenim nastupom izborio večerašnji spektakl u Alexandra Palaceu u Londonu.
Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u pikadu ostat će upamćeno kao jedno od najpopularnijih ikad. Razlog za to je senzacionalni 16-godišnjak Luke Littler, koji je mimo svih očekivanja sa 164. mjesta na svjetskoj rang-listi došao do finala.

Tu ne namjerava stati pa će se večeras boriti protiv Lukea Humphriesa za titulu svjetskog prvaka i 550.000 eura, koliko slijedi pobjedniku.

Humphries je sinoć pokazao veliku klasu i rezultatom 6:0 izborio finale Svjetskog prvenstva. Odigrao je savršen meč, nije ostavio nikakvu šansu protivniku Scottu Williamsu i iskazao kandidaturu da postane svjetski prvak.

Ovaj 28-godišnji Englez sinoć je pogodio čak 14 maksimuma (bacanje od 180 poena u tri strelice), a prosječno je po potezu gađao 108.74, naspram Williamsovih 94.93, što je dovoljan pokazatelj koliko je uspješan bio treći igrač svijeta.

Zanimljivo, Humphries i Littler su prije četiri godine igrali u pubu jedan protiv drugog, a večeras se u najvećem meču u njihovim karijerama bore za titulu svjetskog prvaka. Naravno, fotografija iz puba je odmah postala viralna na društvenim mrežama nakon što se saznalo ko se sastaje u večerašnjem finalu.

Meč za novog prvaka svijeta u pikadu na rasporedu je večeras u 21:15 uz direktan TV prijenos u programu Arene Sport. Igra se na sedam dobijenih setova.