Odlazi iz Portlanda
25

Nurkićev saigrač dosljedan: Radije bih gubio svake godine nego otišao u Warriorse

N. K.
Jusuf Nurkić i Damian Lillard (Foto: Portland Trail Blazers)
Jusuf Nurkić i Damian Lillard (Foto: Portland Trail Blazers)
Košarkaška javnost s velikom pažnjom iščekuje trade jednog od najboljih bekova ovog stoljeća i superzvijezde Portland Trail Blazersa Damiana Lillarda (33) koji je odmah stao na kraj nagađanjima da bi mogao preći u Golden State Warriorse.
Naime, neki mediji su špekulisali su o Lillardovom pridruživanju najuspješnijoj ekipi lige u proteklom desetljeću budući da Warriorsi dolaze iz njegovog rodnog grada Oaklanda.
Međutim, saigrač našeg Jusufa Nurkića iz Portlanda je i sam 2016. kritikovao Kevina Duranta zbog odlaska u Golden State i kreiranje "supertima".

"Poštujem ono što su napravili u posljednjih osam, devet godina i ja sam očito od tamo. To mi je dom. Međutim, ja ne mogu biti dio toga. Nema smisla. Nikada ne radim ništa slično. Radije bih gubio svake godine prije nego otišao u Warriorse", rekao je Lillard.

U Portlandu je već 11 godina, odnosno cijelu svoju profesionalnu karijeru, ali toj eri će uskoro doći kraj jer je Lillard od uprave zatražio trade.

Najviše bi želio otići u Miami Heat, želi ga još niz ekipa, a sve ćemo znati do početka nove sezona koja počinje 24. oktobra.