Četvrtfinale Lige prvaka
0

Novi okršaj Milana i Barcelone, Marseille dočekuje Bayern

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu dva četvrtfinalna susreta Lige prvaka u kojim Marseille dočekuje ekipu Bayerna, dok će na stadionu San Siro snage treći put ove sezone odmjeriti Milan i Barcelona.

Marseille - Bayern

Marseille se našao u četvrtfinalu Lige prvaka prvi put otkako je osvojio ovo takmičenje 1993. godine. Kako bi prošao u polufinale, ovaj klub mora biti bolji od Bayerna, koja ima dodatni motiv da uđe u finale, jer se ta utakmica igra na njihovoj Allianz Areni.

Ovo je prvi duel ovih dviju ekipa. Bayern je u proteklih šest sezona četiri puta ostvario plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Prva utakmica se igra u Francuskoj. Marseille sigurno mora ići na pobjedu ukoliko želi zadržati šanse za prolaz kada bude gost na Allianz Areni. Ekipa Bayerna je u odličnoj formi tako da se očekuje kvalitetan nogomet u obje utakmice.

Milan - Barcelona

Ovo će biti treći duel Milana i Barcelone ove sezone u Ligi prvaka. Talijani se nadaju da će ovo biti treća sreća i da će nastaviti niz bez poraza na domaćem terenu u evropskim takmičenjima. Rossoneri su dva puta propustili priliku nadjačati Barcelonu u grupnoj fazi Lige prvaka ove sezone. Guardiolini izabranici su u dvije utakmice s Milanom osvojili četiri boda. U Milanu su pobijedili rezultatom 3:2 i osvojili prvo mjesto u grupi.

Milan je u sezoni 2006/07. osvojio Ligu prvaka. Ovaj klub ima sedam trofeja osvojenih u ovom takmičenju. Sigurno neće pokleknuti ispred četverostrukog evropskog prvaka Barcelone, koja se namjerava plasirati u peto uzastopno polufinale. Time bi izjednačila rekord sa ljutim rivalom Real Madridom, koji je u polufinalu bio svaki put od 1956. do 1960. godine. Dueli ovih dvaju velikih klubova će bez sumnje biti atraktivni za gledanje, baš kao što je to bio slučaj u grupnoj fazi. Vidjet ćemo ko će biti uspješniji nakon dva susreta.