Nogomet
9

Spahić stigao na pripreme, Pjanić pošteđen treninga zbog bola u leđima

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bh. reprezentativac i kapiten Emir Spahić priključio se saigračima na jutarnjem treningu u Hrasnici, koji su naši nogometaši odradili po zaista lijepom i sunčanom vremenu.

Reprezentaciji se jutros priključio Spahić, a na treningu nije bilo Begovića, Bičakčića i Pjanića. Njihovu situaciju je okupljenim novinarima objasnio selektor Safet Sušić.

"Situacija s povrijeđenim igračima je bolja. Begović je spreman, ali ne želim ništa rizikovati. Danas neće trenirati, nema potrebe da žurimo. Bičakčićevo stanje se također poboljšava. Pjanić je danas oslobođen treninga zbog manjih bolova u leđima", izjavio je Sušić.

Rekao je da je zadovoljan dosadašnjim pripremama, ali je otkrio da je utakmica protiv U21 selekcije u Gradačcu upitna.

"Zasad sve dobro izgleda, čak je i teren dobar, nikad bolji, što me je iznenadilo s obzirom na loše vremenske prilike prethodnih dana. Ako se ovakvo vrijeme zadrži, možda ćemo i ostati u Sarajevu. Ne znam da li ćemo putovati na utakmicu u Gradačac s obzirom na situaciju u državi", kazao je selektor.

Istakao je zadovoljstvo što je sada već bivši reprezentativac BiH Elvir Rahimić prihvatio njegov poziv da bude dio stručnog štaba.

"Njegov posao je isti kao i kod mojih ostalih pomoćnika. Elvir je sjajan momak, volimo ga i cijenimo te nam je drago što je s nama. Obradovao me je kada je prihvatio moj poziv", rekao je popularni Pape.

Nakon selektora se novinarima obratio naš reprezentativac i nogometaš njemačkog Hoffenheima Sejad Salihović, koji se ističe na treninzima Zmajeva. Prokomentarisao je grupu u kojoj će se Zmajevi takmičiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Argentina je favorit u grupi, ali će im biti teško igrati s nama. Oni mogu više izgubiti nego mi. Što se tiče Irana i Nigerije, mi smo bolji tim i moramo ih pobijediti. Imamo dobre igrače i moramo nešto napraviti u Brazilu", jasan je bio Salihović.

Naredni trening Zmajeva će biti održan poslijepodne, također u Hrasnici.