Nogomet
0

Zvjezdan Misimović za Klix.ba: Transfer u FK Sarajevo je nerealan u ovom trenutku

Piše: Edin Isanović
Misimović je najbolji bh. sportista u 2013. godini
Misimović je najbolji bh. sportista u 2013. godini
Veznjak bh. nogometne reprezentacije Zvjezdan Misimović proglašen je, u izboru Nezavisnih novina i BHRT-a, najboljim sportistom u 2013. godini. U razgovoru nakon proglašenja laureata, Misimović je za naš portal rekao kako je sretan zbog nagrade, a osvrnuo se i na spekulacije o mogućem prelasku u redove FK Sarajevo.

"Velika mi je čast i ponosan sam što sam osvojio ovu nagradu. Konkurencija je bila velika, jer imamo mnogo talentiranih sportista u BiH", istakao je popularni Miske.

Tokom preuzimanje nagrade, u kratkom govoru Misimović je rekao kako je potpisao novi ugovor, ali ne s FK Sarajevo, već sa SOS Dječjim selima, čiji će biti ambasador. Tako se veznjak naše reprezentacije našalio na mogućnost dolaska na Koševo.

"To sam i ja samo pročitao u medijima. Sve mi je to bilo simpatično. Imam još godinu dana ugovor u Kini. Transfer u Sarajevo je nerealan u ovom trenutku", rekao je igrač s najviše nastupa u državnom dresu.

Nekadašnji nogometaš Bayerna, Bochuma, Nurnberga, Wolfsburga, Galatasaraya i Dynama iz Moskve trenutno nosi dres kineskog kluba Guizhou Renhe. Kaže da se adaptirao na život u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

"Nedavno smo osvojili Kup i to je bio prvi trofej u historiji kluba. Sigurno da je to nešto posebno, pobijedili smo velikog rivala. Na početku mi je bilo teško da se naviknem. Međutim, cijela ekipa živi u hotelu, tako da je to malo olakšalo situaciju. Osim toga, tu je i Zlatan Muslimović. On mi je puno pomogao posljednjih godinu dana. Također, u hotelu imamo internacionalnu kuhinju i s te strane nije bilo problema, jer me mnogi to pitaju", rekao je Misimović.

Misimović kaže kako je zadovoljan igrama našeg državnog tima u nedavno završenim kvalifikacijama.

"Od početka, od prve kvalifikacione utakmice, smo svi bili složni. Vjerovali smo da trebamo i možemo do Brazila. Na kraju smo uspjeli da se direktno plasiramo na Mundijal. Što se tiče grupe u kojoj su Argentina, Nigerija i Iran, mislim da imamo realne šanse da odemo u drugu rundu. Uostalom to nam treba biti i cilj", kazao je Misimović, koji se danas vraća u Minhen.

On je trenutno povrijeđen i pauza će vjerovatno trajati do trećeg mjeseca naredne godine.

"Pukao mi je aduktor i morat ću pauzirati dva ili tri mjeseca. Trenutno je pauza u Kini, a sezona se tek nastavlja u martu. Ako se to trebalo desiti, onda je bolje da se desilo sada. Vjerujem da ću do Svjetskog nogometnog prvenstva biti potpuno spreman", zaključio je Misimović.