Bundesliga
0

Zvjezdan Misimović - majstor "mrtve" lopte

Totalsport
Zvjezdan Misimović u duelu sa Sofianom Chahedom
Zvjezdan Misimović u duelu sa Sofianom Chahedom
Drugi je put ove sezone Zvjezdan Misimović zabio velemajstorski iz slobodnjaka. Prokrčio je put pobjedi (4-2) Wolfsburga u domaćem dvoboju sedmoga bundesligaškog kola protiv Hannovera.

Pogodio je superodmjerenim udarcem malo izvan 16-erca preko živog zida u osmoj minuti za 1-0. Na sličan je način ove sezone zabio već Bayeru iz Leverkusena.

U posljednjem je broju Wolfsburgove revije 27-godišnji veznjak bosanskohercegovačke reprezentacije detaljno objašnjavao kako udara loptu pri izvođenju prekida. Savršen je tajming demonstrirao ponovno na travnjaku.

  • Naravno, zadovoljni smo pobjedom. No, morali smo tu utakmicu riješiti na lakši način. Nepotrebno smo naše navijače izložili nervozi – rekao je Misimović nakon utakmice nastavivši:

  • Odlično smo odigrali u prvih dvadesetak minuta, da bismo onda igru prepustili Hannoveru. Spasio nas je gol na samom kraju prvog poluvremena. On nam je omogućio lakši nastavak utakmice.

Misimović je ove sezone u Bundesligi zabio već četiri pogotka i najbolji je klupski strijelac zajedno sa suigračem iz reprezentacije Edinom Džekom.

Važno je, međutim, da izvođenjem slobodnjaka Misimović zadaje nove glavobolje izborniku BiH Ćiri Blaževiću, koji teško da može odlučiti ima li opasnijeg strijelca iz slobodnih udaraca u njemu ili kapetanu Hoffenheima Sejadu Salihoviću. Dvije godine mlađi ljevonogi bosanski veznjak zabio je krasan gol Borrusiji iz Mönchengladbacha u prošlom kolu, a za reprezentaciju je zabio fantastičan gol iz slobodnog udarca Turskoj u posljednjemu kvalifikacijskom dvoboju Blaževićeva sastava u Zenici (1-1).

Dva su ponajbolja izvođača slobodnih udaraca u Bundesligi, pa i daleko šire, reprezentativci Bosne i Hercegovine.