Nogomet
0

Zvjezdan Misimović kapiten reprezentacije u Oslu

FENA
Na posljednjoj pres konferenciji uoči sutrašnjeg puta nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Oslo, gdje će u subotu protiv Norveške igrati petu kvalifikacionu utakmica za EURO 2008., selektor Fuad Muzurović je saopšto da će kapiten naše ekipe biti Zvjezdan Misimović, 25-godišnji član njemačkog Bochuma.

"Zadovoljan sam odnosom i disciplinom svih igrača , kako na treningu tako i van njega. Kad je riječ o kapitenu reprezentacije,on je izabran i to je Zvjezdan Misimović, a zamjenici su Džemo Berberović i Mirko Hrgović. Želja nam je da u Oslu ostvarimo dobar rezultat,ovo je naš prvi ispit i pokušaćemo da ga odradimo najbolje što možemo. Imamo igrače koji su profesionalci,oni igraju u jakim klubovima i sigurno će dati sve od sebe na terenu,a onda ni rezultat neće izostati", kazao je Muzurović.

Jedan od debitanata, koji je iz U-21 selekcije prešo u A tim, Vedad Ibišević ističe da, je s mladom reprezentacijom već igaro protiv Norveške, ali da će ovog puta to biti sasvim različita utakmica.

"Iako je bilo kratko vrijeme za upoznavanje i uigravanje mislim da je sve u redu i da ovaj susret predstavlja za nas šansu da pokažemo šta i koliko znamo", ističe Ibišević.

Još jedan debitant - Safet Nadarević ističe da bh. tim očekuje teška utakmica:

"Ukoliko na teren prenesemo sve zamisli selektora onda ne sumnjam da ćemo ostvariti dobar rezultat", kazao je Nadararević.

Na kraju druženja sa novinarima Muzurović je kazao da je zdravstveni bilten povoljan. Ljekar repezentacije, Edib Jerlagić ističe da će lakše povrijeđeni Ivan Radeljić, zatim Džemal Berberović, koji je na poštedi zbog istegnuća mišića lista,kao i Vedin Musić, koji se žali da bol u ramenu, biti spremni do subote, te da će će moći nastupiti u Oslu.