Premijer liga BiH
0

Zvijezda savladala Borac, remi Olimpica i GOŠK-a

Piše: E. Isanović
Olimpic-GOŠK (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Dvije utakmice 9. kola Premijer lige BiH počele u terminu od 15:30 sati. Olimpic je na Otoci remizirao sa GOŠK-om 0:0, dok je Zvijezda iz Gradačca bila bolj od Borca i slavila rezultatom 2:0.

Olimpic – GOŠK 0:0 "Vukovi" su nakon nekoliko godina ponovo zaigrali na stadionu Otoka. Domaći su odmah krenili ofanzivno. Raščić je već u drugoj minuti imao dobru priliku, ali je šutirao preko gola. Tri minute kasnije Vladavić pokušava sa 20 metara, ali je golman gostiju na oprezu.

U 18. minuti svoj šut isprobao je i Muharemović, ali nije bio preciza. Devet minuta kasnije Vladavić asistira za Raščića koji glavom prebacuje gol. Igrao se 33. minuti kada su gosti zaprijetili preko Zlomislića.

U 38. minuti Pliska se našao u odličnoj prilici, ali je pogodio spoljni dio mreže. Sa nepopularnih 0:0 otišlo se na odmor.

Olimpic je imao incijativu i u drugom poluvremenu. No, gosti iz Gabele su se znalački branili. Uspjeli su sačuvati svoju mrežu i zasluženo osvojili bod. Utakmica je završena rezultatom 0:0.

Ulaz na obnovljeni stadion Otoka bio je besplatan, pa su tribine bile dobro popunjene.

Zvijezda – Borac 2:0

Pred dvoboj sa aktuelnim prvakom BiH Borcem, tim iz Gradačca bio je na diobi posljednjeg mjesta. Stoga se pobjeda u okršaju sa Banjalučanima nametnula kao imperativ. Izabranici Dragana Jovića krenuli su agresivno.

U sedmoj minuti u prilici se našao Halilović, ali je Avdukić odbranio njegov šut. Domaći su došli u vodstvo u 27. minuti. Ristić je asistirao za Đelmića koji je matirao čuvara mreže gostiju za 1:0. Međutim, i poslije postignutog pogotka domaći su nastavili atake ka golu Borca koji je u tim trenucima bio potpuno nadigran. U 41. minuti bilo je 2:0. Opet je pogodio Đelmić.

U sudijskoj nadoknadi prvih 45 minuta crveni karton dobio je igrač Borca Branislav Krunić zbog navodnog verbalnog duela sa publikom.

Vodstvom Zvijezde od dva gola razlike otišlo se na pauzu.

U 51. minuti stopostotna prilika za domaće. Halilović predriblao i Avdukića, ali je njegovu asistenciju prema Đelmiću Savić izbio u korner.

Iako su domaći imali nekoliko prilika, rezultat se nije mijenjao.