Paralelni svijet
63

Zvijezda PSG-a postala prvi nogometaš na svijetu koji je kupio otok u metaverzumu

H. H.
Marco Verratti sa suprugom Jessicom Aidi (Foto: EPA-EFE)
Marco Verratti sa suprugom Jessicom Aidi (Foto: EPA-EFE)
Paralelni svijet, identičan našem, sačinjen od virtualne stvarnosti u kojem ste predstavljeni u tri dimenzije kroz svoj avatar. To se zove metaverzum, i kao u stvarnom svijetu i u njemu postoji lopta koja se kotrlja. Da, i tamo postoji nogomet. Za sve informacije pitajte Marca Verrattija.
Sjajni italijanski nogometaš i zvijezda PSG-a je zahvaljujući savjetima Acta Fintecha, kompanije koju vode Gian Luca Comandini i Fabiano Taliani, prvi igrač na svijetu koji je kupio otok u metaverzumu.

On je kupio jedan od 25 digitalnih otoka koje je Exclusible ponudio na prodaju na The Sandboxu, tržištu specijaliziranom za luksuzne NFT-ove.

U razgovoru za Calciomercato, Verratti je objasnio što ga je potaknulo da se upusti u posao s metaverzumom, te da postane prvi nogometaš na svijetu koji je kupio otok u ovoj virtualnoj stvarnosti.

"Jako sam želio prvi ostvariti ovaj cilj, čvrsto vjerujem u nove tehnologije i u tome sam želio biti preteča i primjer mnogim drugima. Iskreno, nikad nisam mislio da je to beskorisno. Odmah sam povjerovao da je to luda ideja i da se mogu zabaviti. Još ne mogu otkriti detalje, ali jasno je da će na otoku postojati i stadion. Na otok ću prvo ići sa suprugom. Sve je to za nju. Kasnije će za prijatelje i fanove biti prilika da posjete otok i kupe apartmane, ali za sada ne mogu da kažem više", kazao je Verratti koji je najavio da će uskoro pokazati kako izgleda njegov otok.

Verratti je član PSG-a od 2012. godine, a u posljednjem meču protiv Real Madrida, maestralnom partijom, još jednom je zadivio nogometne zaljubljenike