Ponudio pomoć
2

Zvijezda Premiershipa tvrdi: Gay nogometaši strahuju od navijača, a ne u svlačionici

D. P.
Bamford u duelu s Van Dijkom (Foto: EPA-EFE)
Bamford u duelu s Van Dijkom (Foto: EPA-EFE)
Nedavno je legendarni igrač Manchester Uniteda Patrice Evra otkrio da zna najmanje dvojicu gay nogometaša u svakom klubu Premier lige, a sada je reprezentatitvac Engleske Patrick Bamford otkrio čega se takvi igrači plaše.

Još uvijek niti jedan nogometaš u najjačoj ligi svijeta nije priznao da je gay. Za to vrijeme, Australac Josh Cavallo je postao prvi profesionalni nogometaš koji je otkrio da je gay.

Najveća zvijezda Leedsa i povremeni reprezentativac Engleske Patrick Bamford tvrdi da otkrivanje seksualnosti ne bi trebao biti problem nogometašima u svlačionici, ali da oni strahuju zbog navijača.

"Znam da u našoj svlačionici ne bi bilo nikakve reakcije. To ne bi trebao biti problem danas zbog perioda u kojem živio. Kažem im da, ukoliko imaju neku brigu, mogu mi se obratiti", rekao je Bamford u dokumentarcu na Channelu 4.

Napadač kluba iz Yorkshirea tvrdi da je problem igračima priznati da su gay zbog straha od reakcije navijača.

"Ukoliko ste nogometaš, reakcija navijača bi vas najviše brinula. Ti igrači razmišljaju o tome kakve će im pjesme navijači pjevati, što se ne bi trebalo događati. Problem je što bi bilo nekoliko pijanih na tribinama koji bi vrijeđali", dodaje Bamford.

Ipak, napadač tvrdi da stvari postaju bolje iz dana u dan, ali da je još puno posla.

"Bližimo se trenutku kada će takve stvari i uvrede biti prošlost, ali još uvijek nismo došli do tog nivoa", zaključio je 28-godišnjak.