Ivan Rakitić
0

"Zubi mi još uvijek leže u Hrvatskoj"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U društvu sa saigračem Lukasom Schmitzom, hrvatski vezni nogometaš Schalkea iz Gelsekirchena, Ivan Rakitić, družio se s navijačima kluba.

Druženje je već ranije bilo dogovoreno, a sigurno bi prošlo i uz više smijeha da je ekipa u prošlom kolu pobijedila, a ne upisala 1-0 poraz protiv Bayera i tako ostala u zoni ispadanja.

O primljenom golu, kojeg je Rakitić trkom ispratio od centra propustivši zaustaviti strijelca Sidneyja Sama, hrvatski veznjak je kazao:

"Za prekršaj sam mogao biti kažnjen crvenim kartonom. Nadao sam se da ću ga omesti ili da će Manuel (Neuer, golman, op.a.) odbraniti gol".

Jedan od navijača je primijetio da bi možda bilo dobro kada bi trener ekipe Felix Magath ponovno natjerao pojedince na mukotrpan rad s medicinkama.

"Vrlo smo dobro upoznati sa svim medicinkama u rasponu od tri do osam kilograma. Ponekad na treningu trčimo dijagonalno, nije to ništa lakša vježba", kazao je Rakitić.

Tema razgovora u jednom su trenutku postali i Rakitićevi zubi, tačnije njihov nedostatak nakon što je bez njih ostao tijekom dvoboja U21 reprezentacija Hrvatske i Španije.

"Gdje su? Mislim da još uvijek leže na travnjaku u Hrvatskoj. Trenutno igram sa zaštitom za zube".

Krajem aktuelne sezone Rakitiću prestaje važiti ugovor potpisan s klubom iz Gelsenkirchena.

"Zbog toga mnogo razgovaram s trenerom. Zajedno tražimo što je najbolje rješenje. Lično sam jako sretan ovdje i htio bih ostati", rekao je Rakitić za šta je dobio pljesak okupljenih navijača.