Postao član PFC Simurq Zaqatale
9

Zrnanović karijeru nastavlja u Azerbejdžanu, poželio sreću Sarajevu

Piše: Dalibor Bošnjak
Dilaver Zrnanović (Foto: fksinfo.com)
Dilaver Zrnanović (Foto: fksinfo.com)
Dilaver Zrnanović, bivši stoper FK Sarajevo, potpisao je jednogodišnji ugovor sa PFC Simurq Zaqatalom iz Azerbejdžana, s mogućnošću produženja saradnje na još jednu godinu.

Zrnanović je FK Sarajevo napustio nakon što njegov ugovor nije produžen. Karijeru je nastavio u Azerbejdžanu u ekipi PFC Simurq Zaqatala. U razgovoru za portal Klix.ba je, između ostalog, izrazio zadovoljstvo novom sredinom.

"Sa novim klubom sam potpisao jednogodišnji ugovor, a postoji mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu. Zadovoljan sam uslovima ugovora i situacijom u klubu. Ekipa je jaka i cilj nam je boriti se za Evropu. Mislim da imamo šansi, posebno što očekujemo nova pojačanja. Ovdje se zaista puno ulaže", izjavio je Zrnanović.

Nakon njegovog odlaska iz Sarajeva, mnogi navijači su izrazili žaljenje, kao i sam Dilaver, kojem je Bordo ekipa ostala u srcu.

"Nažalost, napustio sam klub, ali ne bih želio to komentarisati. U svakom slučaju se zahvaljujem Hordama na podršci koja nikada nije izostajala, posebno nakon mog odlaska iz Sarajeva", rekao je Zrnanović.

Njegovi bivši saigrači večeras igraju protiv crnogorske Zete u okviru 3. pretkola Evropske lige, a Zrnanović im je poželio sreću i što uvjerljiviju pobjedu.

"Ostao sam u kontaktu sa svima. Želim im puno sreće i da odu što dalje te da donesu radost svima nama kojima je Sarajevo u srcu. Pratio sam utakmice dok sam bio na pripremama u Austriji. Uz onakvu atmosferu ne mogu loše odigrati", završio je Zrnanović.