Nogomet
29

Zrinjski, Željezničar i Sarajevo kažnjeni sa po 4.000 KM

FENA
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu kaznila je Zrinjski, Sarajevo i Željezničar sa po 4.000 KM.

Kako je navedeno u saopćenju objavljenom na internet stranici Nogometnog saveza BiH Zrinjski je kažnjen zbog slabe organizacije utakmice 29. kola BHT Premijer lige BiH protiv Sarajeva i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača, a Željezničar zbog istog prekršaja tokom meča protiv Leotara.

Kada su u pitanju susreti posljednjeg, 30. kola kazne su izrečene Širokom Brijegu, Veležu, Sarajevu i Čeliku.

Zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava kažnjeni su Sarajevo sa 4.000 KM (susret protiv Radnika) i Velež sa 3.000 KM (protiv Zrinjskog), a zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u meču protiv Željezničara ekipa Široki Brijeg kažnjena je s 1.000 KM.

FK Čelik je kažnjen sa 1.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijača tog kluba na gostovanju protiv Olimpica.

Igrač GOŠK-a Armin Helvida kažnjen je s pet utakmica zabrane igranja zbog crvenog kartona.

NK Široki Brijeg kažnjen je s 1.000 KM zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava u ograđeni dio terena tokom finalnog susreta Kupa BiH protiv Željezničara.

Kada je u pitanju takmičenje u futsalu, MNK Centar kažnjen je s 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Brotnja, a službeni predstavnik kluba Dženan Muminović kažnjen je zabranom vršenja dužnosti u trajanju od tri mjeseca, navodi se u saopćenju NSBiH.

Igrač MNK Centar Muamer Kurto kažnjen je s pet utakmica neigranja zbog isključenja tokom meča finala Kupa BiH u futsalu protiv ekipe Tango.